Rodinný dom daný dizajnér dotyk

„Dizajn je veľmi moderný a odráža spôsob, akým sa bavíme a trávime čas s rodinou, “ hovorí majiteľka domu Nicky Lester. Foto: Angelita Bonetti

Návštevníkom by sa mohlo odpustiť, že zažíva závist, keď vchádzajú do tohto domu na brehu rieky Perth. Za vysokou bielou stenou leží nápadný príklad súčasného otvoreného rodinného bývania, príjemný dom s zametaním vnútorných a vonkajších spojení na viacerých úrovniach.

Využitie potenciálu tradičného domova

Keď to Tim a Nicky Lester prvýkrát uvideli v roku 2013, dom bol stále škrupinou, napriek tomu mohli oceniť jeho potenciál. Zaujala ich poloha, súkromie a prúdenie priestorov, ktoré by vyhovovali ich pracovným potrebám a spoločným usporiadaniu rodičov v ich zmiešanej rodine.

S deťmi a prácou v dvoch mestách manželia pravidelne cestujú medzi Perthom a Sydney. Na východnom pobreží žijú vo vodnom byte; v Perthe chceli tradičný dom s priestorom pre všetkých.

„Dom je ako Tardis, “ hovorí Tim. "Je to priestranné, ale cítim sa príjemne."

"Usporiadanie bolo dôležité, pretože medzi nami máme päť detí. Elina [14], Andrew [16] a Emily [19] žijú s nami v Perthe a Tom [osem] a Molly [šesť] žijú s nami v Sydney, " hovorí Nicky. "Radi spájame celú rodinu počas školských prázdnin. Potrebovali sme dom, v ktorom by sme sa mohli zabaviť a užívať si rodinný čas, ako aj vlastné priestory."

Svätyňa pri výrobe

Vývojár sa stal priateľom a dohoda bola uzavretá, pričom noví majitelia mohli riadiť vybavenie. „Podarilo sa nám to spracovať spôsobom, ktorý bol pre nás dobrý, “ hovorí Tim. Vybrali si čistú bielu paletu s elegantnými čiernymi stenami a tmavými škvrnami pre podlahy Jarrah.

Pár pracovných hodín a bývanie medzi dvoma mestami chceli, aby sa tento dom cítil ako svätyňa: „teplý, ale moderný, jednoduchý, ale nie ostrý“, hovorí Tim. Za týmto účelom zavolali do dizajnéra interiérov Adri-Ann Brownovú zo spoločnosti Red Brown Design. „Páčilo sa nám používanie rôznych textúr a kombinácií farieb, ktoré prináša do svojich návrhov, “ hovorí Nicky. Adri-Ann vybudovala organický, ale moderný štýl, ktorý dáva tomuto domu elegantný, ale útulný pocit, že chcú.

Navrhnuté pre rodinné bývanie

Rodina jedí, relaxuje a baví sa na prízemí, kde kuchyňa, jedáleň a obytné priestory tečú do slnečnej zábavnej paluby a trávnatého nádvoria. Z tohto poschodia vedie jedno schodisko dolu do detských izieb a obývacej časti, z vnútorného dvora a ďalšie dolu do práčovne, pivnice a garáže. Zóna Tima a Nickyho je pohodlným ústupom na krátke spojenie s hlavným obytným priestorom, ktoré obsahuje pracovňu a pokojnú spálňu so šatníkom a vlastnou toaletou.

„Dom funguje naozaj dobre, keď majú deti kamarátov, “ hovorí Nicky. „Môžu mať všetok priestor na prízemí a my máme na poschodí priestor na oddych, sledovanie filmov a robenie vlastných vecí. Alebo sa môžeme baviť rôznymi spôsobmi súčasne.“

Prezrite si galériuOtvorte plán života podľa svojich najlepších predstáv

Tagy:  kuchyne Kúpeľňa a práčovňa zdobenie 

Zaujímavé Články

add